Nieuws

Buitengewone ledenvergadering

Beste leden, vrijwilligers en supporters,
Hierbij nodigen wij jullie van harte uit voor een buitengewone ledenvergadering van Oranje Blauw'15 op vrijdag 14 juni 2019 om 20.00 uur in onze kantine. Tijdens deze ledenvergadering zullen allereerst Jorry Puts en Laszlo Kothmann worden voorgedragen als nieuwe bestuursleden. Vervolgens zullen wij een toelichting geven op de stand van zaken rondom het gemeentelijk beleid ten aanzien van onze accommodatie. Wij verwijzen in dit kader gemakshalve reeds naar de bijgevoegde brieven. Tijdens deze ledenvergadering zullen wij mogelijk een belangrijk besluit moeten nemen over (de toekomst van) onze accommodatie. Wij hopen dan ook dat vele leden, vrijwilligers en supporters aanwezig zullen zijn. Na afloop van de ledenvergadering zullen wij uiteraard zorgen voor een gezellige invulling van de verdere avond. 
Met vriendelijke groet,
namens het bestuur,
Jorg Massy
secretaris
Download
Brief gemeente Roerdalen met begeleidend
Adobe Acrobat document 1.9 MB
Download
Brief Oranje Blauw'15 d.d. 23-5-2019.pdf
Adobe Acrobat document 33.3 KB

Walking Football bij Oranje Blauw’15

Oranje Blauw’15 onderzoekt momenteel de mogelijkheden om met Walking Football te starten op het sportpark in Posterholt. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football. Een vrij nieuwe voetbalvorm voor ouderen, mannen én vrouwen vanaf ca. 60 jaar, die nog lekker actief bezig willen zijn. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt en waarbij ook de gezelligheid erg belangrijk.

 

Hebben wij je belangstelling gewekt? Heb jij ook zin om (weer) op het veld te staan en een balletje te trappen? Meld je dan bij Oranje Blauw’15. Dit kan door middel van een mailtje naar walkingfootball@oranjeblauw15.nl of stuur een bericht naar postbus 8056, 6060 AB Posterholt. Overigens hoef je niet in Posterholt of Vlodrop te wonen om mee te doen. Wij staan open voor iedereen in de gemeente Roerdalen, maar ook van daarbuiten! Bij voldoende belangstelling organiseren wij een voorlichtingsbijeenkomst, waarin wij onze plannen toelichten. Wij zullen dan ook nader in gaan op de spelregels en andere (voetbaltechnische) zaken.


Veteranenverslag 18 mei 2019

Deze zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor de zomerstop op het programma.  Het Oranje Blauw15 team was aangevuld met Rob en Rick Wolters. Door een misverstand in de communicatie begon de wedstrijd om 16.30 i.p.v. 17. 00 uur (wat wij dachten) en 16.00 uur (wat Swalmen meende). De hele eerste helft had Oranje Blauw15 een enorm overwicht, maar scoorde uit de vele kansen maar 1 keer door een mooie treffer van Theo. Door een onterechte penalty kwam Swalmen voor de rust zelfs op gelijke hoogte. De tweede werd gestart op het hoofdveld en dit zorgde voor extra inspiratie. Vrij snel liet Patrick met een gericht schot de 2-1 aantekenen. Hierna konden wij de wedstrijd probleemloos uitspelen en voerde de score nog op tot 4-1. De schrijver van dit stukje kreeg ook nog een mooie scoringskans maar onbaatzuchtig als hij is, gaf hij de bal aan een medespeler, die de geboden kans niet kon verzilveren. Einduitslag 4-1.  


Vrijwilligers gezocht voor internationaal toernooi!

Binnenkort organiseert Oranje Blauw '15 alweer voor de 24e keer haar internationale jeugdtoernooi. De teller van het aantal deelnemende teams staat inmiddels al op ca. 100. De uiterste inschrijfdatum is met een aantal weken verlengd. De verwachting is dan ook dat dit aantal nog zal oplopen. Jullie zullen begrijpen dat om dit evenement wederom sportief en financieel te laten slagen de medewerking van zoveel mogelijk spelers, leden, ouders en supporters vereist is. Wij verzoeken dan ook een ieder met een Oranje Blauw hart zijn bijdrage hierin te leveren.

 

Via het onderstaand formulier kun je aangeven op welke data je beschikbaar bent om te helpen. Wij verwachten van ieder lid en/of ouder dat hij minimaal een dagdeel komt helpen. Verschillende leden/ouders hebben zich al eerder dit jaar aangemeld in de vrijwilligerspoll opgezet door het bestuur van Oranje Blauw. Deze vrijwilligers zullen wij persoonlijk benaderen en met hun een gepaste dag(deel) afspreken.

Download
Opgaveformulier toernooien 2019.pdf
Adobe Acrobat document 125.2 KB

Reünie PSV’35 jaren 1975-1995

Op zaterdag 22 juni vindt een bijzondere gebeurtenis plaats.

Dan wordt namelijk de reünie gehouden voor spelers, trainers, leiders, grensrechters, verzorgers en natuurlijk hun partners van het eerste en

tweede elftal van PSV’35 uit de periode 1975 t/m 1995. Ook supporters uit deze periode zijn van harte welkom.

 

Het gebeuren vindt plaats in de feesttent op het sportpark van Oranje Blauw 15 in Posterholt. De avond begint om 19.00 uur.

 

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen uit deze periode te bereiken. Omdat het onbegonnen werk is om iedereen persoonlijk te benaderen, roepen we alle betrokkenen uit deze glorierijke periode van PSV’35 op, om zich voor deze reünie aan te melden.

 

Verder zijn we ook op zoek naar foto’s uit deze periode. Heb je foto’s ?Stuur ze dan naar onderstaand mailadres.


Aanmelden voor de reünie kan via reuniepsv35@oranjeblauw15.nl Opgave uiterlijk 1 juni 2019.

Wij verwachten een grote belangstelling voor deze reünie dus zegt het voort zegt het voort; 22 juni reünie PSV’35.

 

Het organisatiecomité Hebejoch die Alten Herren


Wedstrijdverslag Veteranen 13-4-19

Op deze Amazing zaterdag stond de derby tegen St. Odiliënberg op het programma.  Het Oranje Blauw 15 team was door gebrek aan fitte spelers aangevuld met Rob van der Vorst. Tevens maakte Stan Dirix zijn debuut als speler. [lees verder] 


Tentfeest

De line-up is bekend!
Tentfeest #4 wordt muzikaal opgeluisterd door leden van onze eigen club, waarbij de volgende artiesten hun opwachting zullen maken:
  • Blues/Rock coverband Bird House. Een originele coverband uit Roermond, met onze eigen Max Jacobs in de gelederen.
  • DJ Luuk Mingers. Speler van onze JO19-1 en tevens bekend met zijn eigen nummer ‘Postert Hooligans’.
  • DJ Indy Sevenich. Speler van ons 3e elftal en tevens bekend van de vele Beachparty’s- en feestjes in de Blokhut in Vlodrop.
Met zowel live muziek als ook 2 DJ's zal het een waar spektakel worden met voor ieder wat wils. Kortom, zorg dat je erbij bent!!

Wedstrijdverslag veteranen 6 april 2019

Tijdens prachtige weercondities werd de wedstrijd tegen wederom een sterke Duitse tegenstander begonnen op veld 3. Door blessures,  afzeggingen en problemen met de zomertijd (Servais) hadden wij precies elf spelers om de wedstrijd te starten met dank aan Robbie Wolters. [lees verder]


Gezocht: train(st)er/coach damesteam

Oranje Blauw '15 zoekt voor het komend seizoen een nieuwe train(st)er/coach voor het dames elftal. Dit team komt momenteel uit in de 4e klasse. 
We zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven train(st)er/coach die de speelsters verder kan ontwikkelen.
Reacties kunnen worden gestuurd naar
bestuur@oranjeblauw15.nl

Oranje Blauw'15 veteranen - Karken

Op 23 maart jl. speelden onze veteranen de tweede wedstrijd tegen alweer een Duitse ploeg, ditmaal Karken. Over de gebeurtenissen in de eerste helft kan de schrijver van dit stukje kort zijn aangezien hij hierbij niet aanwezig was. We begonnen de tweede helft met een 0-1 achterstand. Door een schitterende kopbal met het kalende hoofd van Ben Jatto werd het 1-1. Hierna waren er over en weer kansen, die niet benut werden. Een mooi opgezette aanval, die werd afgerond door Peter Janssen werd het 2-1. Maar als je tegen Duitsers speelt weet je dat je niet gewonnen hebt voor het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Het lukte onze Duitse vrienden uit Karken om toch nog een keer te scoren. Einduitslag 2-2. Hierna werd in de kantine nog uitvoerig nagepraat over deze wedstrijd.


Nieuwsbrief maart 2019

Download
Nieuwsbrief maart 2019.pdf
Adobe Acrobat document 15.8 KB

Overlijden oud-voorzitter Henny Horssels

Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud-voorzitter Henny Horssels. Henny heeft zich vele jaren als voorzitter meer dan verdienstelijk ingezet voor onze vereniging. Wij zijn hem hiervoor veel dank verschuldigd. Wij wensen Trudy, Nadine, Jamil en Ivana veel sterkte met dit grote verlies.


Oranje Blauw'15 vet - Orsbeck vet

Dit is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de veteranen. Tegenstander is het sterke en jeugdige Orsbeck uit Duitsland. Vanwege een

aantal blessures en afmeldingen is de wedstrijdselectie uitgedund tot 11 spelers. Onder een schitterend voorjaarszonnetje wordt de wedstrijd gestart op veld 3. Lees meer.


Hans Smeets nieuwe voorzitter veteranen

Tijdens de jaarvergadering van de veteranen is een nieuwe voorzitter gekozen. Jack Kok is gestopt als voorzitter en actief voetballer. Hij blijft nauw betrokken bij de veteranen o.a. in de nieuw opgerichte activiteitencommissie. Jack, heel hartelijk bedankt voor jouw inzet, de vele jaren als voorzitter. Hans Smeets is bereid gevonden om de taak van voorzitter bij de veteranen op zich te nemen. Hans, bedankt alvast dat je dit wilt oppakken.


Nieuwsbrief januari 2019

Download
nieuwsbrief januari 2019.pdf
Adobe Acrobat document 15.8 KB

Competitieprogramma jeugd voorjaar

Download
Voorjaarsprogramma jeugd 2019.pdf
Adobe Acrobat document 7.0 KB

Contractverlenging Theo Schmitz

Op onze gezellige nieuwjaarsborrel werd bekendgemaakt dat Theo Schmitz ook volgend seizoen de hoofdtrainer zal zijn van de Oranje Blauw’15 selectie.

Wij wensen Theo en de selectie veel sportief succes in het huidige seizoen alsook het seizoen 2019/2020.


Nieuwsbrief december 2018

Download
Nieuwsbrief december 2018.pdf
Adobe Acrobat document 15.8 KB

Dames bekeren verder

In de poulefase werd er door onze dames een 1ste plaats gehaald ten koste van Bieslo, Reuver en Heythuijsen. Lees meer.


EMS 3 - Oranje Blauw'15 4

Op deze grijze en regenachtige zondagmorgen de uitwedstrijd tegen EMS 3 uit Roermond. Dit team stond ook op de bovenste plaatsen in de rangschikking. Eigenlijk ook weer een beetje een topper op papier. Lees meer.


Nieuwsbrief november 2018

Download
Nieuwsbrief november 2018.pdf
Adobe Acrobat document 15.7 KB

EVV 4 - Oranje Blauw'15 4

Op deze koude zondagmorgen de uitwedstrijd tegen laagvlieger EVV 4 uit Echt. Deze ploeg stond op de onderste plaatsen in de stand en werd in de beker ruimschoots van gewonnen. Ging het deze keer ook weer zo gemakkelijk of werd er tegenstand geboden? Lees meer.


Oranje Blauw'15 4 - SNA 2

Op deze koude maar zonnige zondagmorgen de hervatting van de competitie met een thuiswedstrijd tegen SNA 2 uit Montfort.
Dit team stond laag geklasseerd, maar evengoed niet te onderschatten. Lees meer.

Oranje Blauw'15 4 - MBC'13 3

Op deze zonnige maar koude zondagmorgen de thuiswedstrijd tegen MBC 3 uit Maasbracht. Op papier een topper. de nr 1 tegen nr 3. Vooraf wisten we dat we aan de bak moesten, wilden we onze ongeslagen status behouden en tevens ook de koppositie. Zou dat vandaag lukken? Lees meer.

FC Roerdalen 3 - Oranje Blauw'15 4

Op deze koude zondagmorgen de uitwedstrijd bij FC Roerdalen 3 uit Melick/ St' O.Berg. Dit team stond eennalaatste op de ranglijst. Konden we ook vandaag weer onze ongeslagen reeks voortzetten? Dat was ook deze keer weer de vraag. Lees meer


Nieuwsbrief oktober 2018

Download
Nieuwsbrief oktober 2018.pdf
Adobe Acrobat document 15.7 KB

Oranje Blauw'15 4 - SHH 6

Op deze zonnige zondagmorgen de thuiswedstrijd tegen SHH 6 uit Herten. Op papier een topper aangezien beide teams bovenin meedoen in de ranglijst. De thuisclub is dit seizoen nog ongeslagen. Bleef dit na vandaag ook nog zo? Lees meer


SVH'39 3 - Oranje Blauw'15 4

Deze zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SVH 3 uit Herkebosj. Eigenlijk weer een streekderby. Kan dus altijd wel weer leuk worden. We wisten dus weer wat de opdracht was en wat ons te doen stond. Lees meer.


Oranje Blauw'15 4 - Walburgia 2

Op deze stralende zondagmorgen de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Walburgia 2 uit Ohe en Laak.

Dit team wist hun eerste wedstrijd te winnen. We wisten dus wat ons te doen stond. opdracht aan ons om de eerste 3 punten te pakken. Zou dat lukken? Lees meer.

Nieuwsbrief september 2018

Download
Nieuwsbrief september 2018.pdf
Adobe Acrobat document 16.0 KB

RKAVC 3 - Oranje Blauw'15 4

Op deze kletsnatte zondagmiddag het begin van een nieuwe competitie voor Oranje Blauw 4. Dit seizoen met 4 teams in plaats van 5. Tegenstander was deze keer uit tegen RKAVC 3 uit Asenray. Lees meer.


Teamfoto's jeugd

Frank van Riet komt zaterdag 22 september teamfoto's maken van onze jeugdteams die thuis spelen. De teamfoto's worden geplaatst op onze website en social media. Wil je dit niet of mag je niet van je ouders? Zorg dan dat je niet op de foto staat. 


Nieuwsbrief augustus 2018

Download
Nieuwsbrief augustus 2018.pdf
Adobe Acrobat document 15.5 KB

Beker- en competitieprogramma senioren 2018-2019

Download
Beker- en competitieprogramma senioren 2
Adobe Acrobat document 12.4 KB

Indeling seniorenteams

Download
Indeling senioren seizoen 2018-2019.pdf
Adobe Acrobat document 6.7 KB

Competitie-indeling senioren

Download
Competitie-indeling senioren 2018-2019.p
Adobe Acrobat document 4.5 KB

Foto's jeugdkamp


Nieuwsbrief mei 2018

Download
Nieuwsbrief mei 2018.pdf
Adobe Acrobat document 16.0 KB

Feest JO11-2!


JO11-3 kampioen!


SHH 7 - Oranje Blauw'15 5

Op deze zonnige Pinksterzondagmiddag de uitwedstrijd tegen SHH 7 uit Herten. Ook wel en beetje een speciale wedstrijd omdat diverse spelers van ons 5e in Herten woonachtig zijn. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Er kon dus vrijuit gevoetbald worden. Hoe verliep het vandaag? Lees meer.


SVH'39 4 - Oranje Blauw'15 5

Op deze grijze zondagmorgen de hervatting van de competitie met een uitwedstrijd tegen SVH'39 4 uit Herkenbosch.

Vandaag stond dus weer een Roerstreekderby op het programma. Meestal zijn derby's altijd spannende wedstrijden en vaak ook belangrijke wedstrijden. Was dat deze zondag ook het geval? We wachten het af. Lees meer.

Nieuwsbrief april

Download
Nieuwsbrief april 2018.pdf
Adobe Acrobat document 16.1 KB

Chevremont 5 - Oranje Blauw'15 5

Op deze dinsdagavond de kwartfinale van Oranje Blauw 5 uit tegen Chevremont 5 uit Kerkrade. Voor ons was dit een ploeg waar nog nooit tegen gespeeld werd. Extra spannend dus. Konden we ook nu weer voor een verassing zorgen en weer verder bekeren? We zullen weer zien waar vanavond het schip strandt. Lees meer.


Indeling jeugdteams seizoen 2018-2019

Download
Indeling jeugdteams seizoen 2018-2019.pd
Adobe Acrobat document 15.1 KB

Nieuwe wedstrijdvormen pupillen m.i.v. seizoen 2018/'19

Zoals bekend heeft er in het seizoen 2017/’18 een grote verandering plaatsgevonden in het pupillenvoetballen. De JO8 en JO9 teams zijn dit seizoen overgegaan naar het 6x6 voetbal. Vanaf het seizoen 2018/’19 gaan de veranderingen in voor de JO10, JO11 en JO12 teams. De onder 10 pupillen gaan vanaf dat seizoen ook 6 tegen 6 wedstrijden spelen op een bijna kwart veld. De onder 11 en onder 12 pupillen gaan vanaf dan 8 tegen 8 wedstrijden spelen op een bijna half veld. Lees meer over de wedstrijdvormen van JO7JO9JO10 en JO11


EMS/RFC 4 - Oranje Blauw'15 5

Op deze zondagmiddag de uitwedstrijd tegen EMS/RFC 4 uit Roermond. Dit was een topper omdat deze ploeg maar 1 punt achter ons stond. Beide ploegen doen nog volop mee voor de koppositie. Spannend dus. Konden we vandaag nog de ongeslagen reeks voortzetten. Wie weet. Lees meer.


AED-cursus

In samenwerking met gemeente Roerdalen en EHBO-vereniging Posterholt organiseert Oranje Blauw'15 een AED-cursus. Lees meer.


Nieuwsbrief maart 2018

Download
Nieuwsbrief maart 2018.pdf
Adobe Acrobat document 16.5 KB

Extra ledenvergadering vrijdag 9 maart

Vrijdag 9 maart is om 21.15 uur in onze kantine een extra ledenvergadering. Enig agendapunt zal zijn de nieuwe gebruiksovereenkomst met de gemeente Roerdalen. Wethouder de heer Den Teuling zal een toelichting geven namens de gemeente. Indien er vanuit de leden vragen zijn aan de gemeente, dan kunnen deze vrijdag aan de wethouder worden gesteld. Meer info via:  https://www.oranjeblauw15.nl/14-12-2017/


Nieuwsbrief februari 2018

Download
Nieuwsbrief februari 2018.pdf
Adobe Acrobat document 15.8 KB

Extra ledenvergadering 9 maart

In verband met de ontwikkelingen rondom het gemeentelijke accommodatiebeleid is er vrijdag 9 maart om 21.15 uur in onze kantine een extra ledenvergadering. 

 

Tijdens deze ledenvergadering zal de nieuwe gebruiksovereenkomst - waarin is vastgelegd dat het beheer en de exploitatie van ons sportpark in Posterholt in beginsel met ingang van 1 januari 2018 voor rekening en risico van Oranje Blauw’15 komen - ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd. 

 

Uiteraard zullen wij jullie dan eerst van een nadere toelichting voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij voor nu gemakshalve naar: https://www.oranjeblauw15.nl/14-12-2017/


Jeugdbeleidsplan

Onze TC-jeugd heeft een nieuw jeugdbeleidsplan opgesteld. In de bijlage van dit plan tevens de teamindeling voor de voorjaarreeks 2018.

Download
Jeugdbeleidsplan Oranje Blauw 15.pdf
Adobe Acrobat document 110.3 KB

Kampioenenbal JO19 en JO17

Onze JO19 en JO17 zijn kampioen geworden! Proficiat allen! Klik hier voor een sfeerimpressie van hun kampioenenbal.


Nieuwe gebruiksovereenkomst

Donderdagavond 14 december zal de gemeenteraad naar verwachting een besluit nemen over de overdracht van beheer, onderhoud en exploitatie van de voetbalparken binnen de gemeente Roerdalen. Lees meer.


Foto's OVCS 1 - Oranje Blauw'15 1

Op de website van OVCS staan foto's van de wedstrijd OVCS 1 - Oranje Blauw'15 1. Klik hier.


Foto's OVCS JO15-1 - Oranje Blauw'15 JO15-1

Op de website van OVCS staan foto's van de wedstrijd OVCS JO15-1 - Oranje Blauw'15 JO15-1: klik hier om deze foto's te bekijken.


Foto's Heythuysen 1 - Oranje Blauw'15 1

Fotograaf Fons Nijssen maakte de volgende foto's!


Om de invulling van de vele vrijwilligerstaken binnen Oranje Blauw'15 beter te structureren en te coördineren, verzoeken wij elk lid kenbaar te maken voor welke activiteiten hij/zij zich het nieuwe voetbalseizoen als vrijwilliger gaat inzetten. Jullie keuze kunnen jullie doorgeven via deze link: http://eepurl.com/cZIlkn


Heb je vragen en/of opmerkingen? Mail dan naar bestuur@oranjeblauw15.nl

 

Alvast dank voor jullie medewerking!


Vrijwilligersactiviteiten seizoen 2017-2018