Oranje Blauw'15 5 - Walburgia 2

Op deze stralende zondagmorgen de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Walburgia 2 uit Ohe en Laak.

Dit team wist hun eerste wedstrijd te winnen. We wisten dus wat ons te doen stond. opdracht aan ons om de eerste 3 punten te pakken. Zou dat lukken?
In de openingsfase al gelijk een offensief voor de gasten dat gelijk de aanval zocht. dit resulteerde al gelijk met een gevaarlijk schot tegen de paal. Hier kwam de thuisploeg ff goed weg. Later kwam Oranje Blauw beter in de wedstrijd en kwam op voorsprong via Roel Muijsers. 1-0.
Vanaf toen ging de wedstrijd gelijk op. mogelijkheden aan beide kanten. Het was echter Oranje Blauw dat hierin het doeltreffendste was.
Roel Muijsers maakte de 2-0 en Rob Wolters mocht de 3-0 aantekenen. De thuisploeg had de smaak te pakken en via Tom Gross werd het 4-0.
Nog voor de rust kreeg de thuisploeg nog riante kansen op meer, maar gescoord werd echter aan de andere kant. Plots lag de 4-1 in het net na slecht uitverdedigen. Met deze stand werd de rust bereikt.
In de 2e helft weer kansen voor Oranje Blauw om de score verder uit te bouwen. Maar weer was het raak aan de andere kant. Na dom en knullig balverlies werd het 4-2. Nu was het oppassen dat het niet de verkeerde kant op ging. Walburgia creëerde kans op kans begon erin te geloven. Oranje Blauw kwam in deze fase een paar goed weg en kreeg tussendoor ook nog goeie kansen om de genadeklap uit te delen, maar verzuimde dit. Het bleef tot het einde een spannend duel. Gescoord werd er echter niet meer. De eerste overwinning is binnen. 4-2
Verdiende overwinning voor het 4e. goeie 1e helft en in de 2e helft kon het spel veel beter. Veel balverlies en slechte combinaties en de ballen eerder inspelen. Daardoor bleef de wedstrijd spannend en genoeg kansen gehad om de score op te voeren. Hier moet aan gewerkt worden in de komende wedstrijden. Maar voor vandaag Hauptzagge 3 Punkte.
De volgende wedstrijd is Komende zondag. Uitwedstrijd tegen SVH 3 uit Herkenbosj. Veel succes en tot zondag.
Gr Stan.