SVC 2000 3 - Oranje Blauw'15 5

Op deze grijze zondagmorgen de hervatting van de competitie met een uitwedstrijd tegen SVH'39 4 uit Herkenbosch.

Vandaag stond dus weer een Roerstreekderby op het programma. Meestal zijn derby's altijd spannende wedstrijden en vaak ook belangrijke wedstrijden. Was dat deze zondag ook het geval? We wachten het af.
In de 1e helft een gelijk opgaande wedstrijd en het spel golfde op en neer. Echter was het de thuisclub dat al vroeg de leiding pakte. 1-0.
Niet lang daarna kreeg Oranje Blauw wat meer grip op het spel en kreeg ook verschillende kansen. Na een goed uitgespeelde aanval was het Xander die de gelijkmaker scoorde. 1-1. Nu was het een echte derby aan het worden. Kansen aan beide doelen. maar opeens was het Oranje Blauw dat via de 2e van Xander de voorsprong nam. 1-2. Echter was het toch weer de thuisploeg dat nog voor rust op gelijke hoogte kwam. 2-2. Dit was ook de ruststand.
In de 2e helft kreeg Oranje Blauw al gelijk een grote kans om weer de voorsprong te nemen.  Dit had helaas geen succes en bleek fataal.
Aan de andere kant kwam SVH echter wel op 3-2 na een klungelige goal. Oranje Blauw stroopte de mouwen weer op en ging weer op zoek naar de gelijkmaker en had hier ook het meest recht op en kwam ook verschillende keren vrij voor de keeper, maar de bal wilde er maar niet in. Kansen genoeg op de gelijkmaker en nog meer. Oranje Blauw was in de 2e helft de betere ploeg en bleef knokken tot het einde. Helaas werd er niet meer gescoord was het weer een nederlaag voor het 5e.
Op basis van de 2e helft hadden we ruim de kansen om deze derby in ons voordeel te beslissen. Dit mocht helaas niet zo zijn. Jammer genoeg verliezen we zo de aansluiting met de top. Om dat te herstellen moeten we met z'n allen moet putten in de aanloop naar de resterende wedstrijden. Als dat kan, dan het nog een mooie afsluiting worden. We kunnen het.
Komende zondag is de thuiswedstrijd tegen Vesta 3. Tegen deze ploeg hebben we nog wat goed te maken en proberen de positieve weg weer te vinden en te behouden. Hopelijk komen er dan goeie resultaten. Kom op. Veel succes en tot zondag.
Gr Stan