FC Roerdalen 3 - Oranje Blauw'15 4

Op deze koude zondagmorgen de uitwedstrijd bij FC Roerdalen 3 uit Melick/ St o, Berg. Dit team stond eennalaatste op de ranglijst. Konden we ook vandaag weer onze ongeslagen reeks voortzetten? Dat was ook deze keer weer de vraag.

In de 1e helft een gelijkopgaande strijd met aan beide kanten werd er veel balverlies geleden. Toch waren de gasten de betere ploeg en scoorde ook de verdiende openingstreffer. Rob linssen leek de bal in een leeg doe  te koppen, maar het was Sander Ververs die het beslissende tikje gaf en scoorde de 0-1.
Even later scoorde Roel Muijsers met een kopbal de 0-2 uit een hoekschop van Tom Gross . Vrij snel daarna kreeg de thuisclub een penalty toegekend.
Deze werd gemist door de bal via onderkant lat weer terug het veld in te spatten. Hier kwamen de gasten dus goed weg.
Oranje blauw kreeg nog enkele goeie kansen, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.
In de 2e helft hetzelfde spelbeeld met de meeste en beste kansen voor de gasten. De thuisclub was nauwelijks echt gevaarlijk en kon het de gasten ook niet echt aan het wankelen brengen. In de slotfase dacht Roel Muijsers het duel te beslissen, maar zijn schot ketste via de binnenkant van de paal uit het doel. Verder werd er niet meer gescoord en was de eindstand 0-2.
Een magere overwinning  met matig voetbal van beide ploegen. Maar wel voldoende voor de 3 punkte. We blijven na vandaag ook weer ongeslagen.
Gezien de riante kansen die we gehad hebben, hadden we ruim moeten winnen, maar Hauptzagge is weer behaald. We zijn weer 3 punten uitgelopen in stand en zijn nog altijd koploper.
Komende zondag is op papier weer een topper. Thuiswedstrijd tegen de nr 2 MBC 3 uit Maasbracht. Dit belooft een zware klus te worden en alles uit de kast moeten halen.
Reden genoeg voor de neutrale toeschouwer om naar deze wedstrijd te komen kijken. Als we allemaal onze schouders eronder zetten komt het zeker goed.
Veel succes en tot Zondag.
Gr Stan.