Chevremont 5 - Oranje Blauw'15 5

Op deze dinsdagavond de kwartfinale van Oranje Blauw 5 uit tegen Chevremont 5 uit Kerkrade. Voor ons was dit een ploeg waar nog nooit tegen gespeeld werd. Extra spannend dus. Konden we ook nu weer voor een verassing zorgen en weer verder bekeren? We zullen weer zien waar vanavond het schip strandt.
In de 1e helft een gelijk opgaande wedstrijd met mogelijkheden aan beide zijde, maar de beste waren voor de thuisploeg. Zij hadden echter vooralsnog geen succes. Aan de andere kant kwamen de gasten een paar keer oog in oog met de keeper. Ook dit had helaas geen succes. Ook van veraf verdween de bal naast het doel. Het was echter wachten op een voorsprong, maar tot de rust werd er niet gescoord. Ruststand 0-0
In de 2e helft moest het dan gaan gebeuren. Chevremont kwam beter uit de startblokken en scoorde plots de 1-0. Dit was weer ff een tik.
Oranje Blauw probeerde de gelijkmaker te forceren maar dit koste moeite. Even later werd het zelfs 2-0. Ondanks deze achterstand bleef Oranje Blauw moed putten en scoorde vrij snel daarna de 2-1 na een snelle omschakeling door Tom Gross. Hadden we nu de grip te pakken en zat er misschien meer in? Het kon zomaar omslaan, maar toch was het weer raak aan de andere kant. Chevremont scoorde de 3-1 en even later ook de 4-1. Een ruime achterstand en vrijwel zeker de de genadeklap. Vlak voor tijd wist Sander Ververs nog de eretreffer te scoren en de eindstand te bepalen op 4-2. Jammer genoeg moesten we vanavond onze meerdere erkennen in deze tegenstander. Maar evengoed niet verkeerd gevoetbald en goed geknokt.
Helaas is het ons niet gelukt om de halve finale te halen. Maar we kunnen allemaal trots zijn op onszelf dat we het zover geschopt hebben. Klasse mannen. De kwartfinale is nu ons eindstation. Volgend seizoen weer nieuwe kansen.
Wat ons nu rest is alleen de competitie nog. We kunnen geen kampioen meer worden, maar wel voor een hoge goeie klassering gaan. Dit zit er zeker in. Komende zondag hervatten we met alweer een uitwedstrijd tegen SVH 4 uit Herkenbosch. In deze wedstrijd zullen we ons moeten herpakken en de positieve weg weer in te slaan.
Veel succes ermee en tot zondag.
Gr Stan