EMS/RFC 4 - Oranje Blauw'15 5

Op deze zondagmiddag de uitwedstrijd tegen EMS/ RFC 4 uit Roermond. Dit was een topper omdat deze ploeg maar 1 punt achter ons stond. Beide ploegen doen nog volop mee voor de koppositie. Spannend dus. Konden we vandaag nog de ongeslagen reeks voortzetten. Wie weet.
In de openingsfase een oppermachtige thuisploeg dat al gelijk ten aanval trok en ook al vroeg de op voorsprong kwam. 1-0. Dat was ff een bittere pil. Nu was het beurt aan Oranje Blauw om op iets terug te doen en druk te zetten op de tegenstander. Dit lukte maar moeizaam. Meer dan enkele mogelijkheden kwamen de gasten niet. De thuisclub bleef overeind en was ook de betere ploeg en ook gevaarlijk met de messcherpe counters. Gescoord werd er niet meer in de 1e helft. Ruststand 1-0.
In de 2e helft probeerde Oranje Blauw wat meer druk op de tegenstander te krijgen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dit pakte goed uit. Eerst werd nog een treffer vanwege buitenspel afgekeurd, maar daarna kreeg Oranje Blauw een penalty toegekend. Deze werd benut door Tom Gross. 1-1. Vrij snel daarna kwam Oranje Blauw zelfs op voorsprong door Roel Muijsers uit een snelle counter.1-2. Oranje Blauw zat weer in de wedstrijd en kreeg nog riante kansen op meer om de score uit te breiden. Echter het geluk ontbrak. Het was nu wel een echte topper. 2 ploegen die echt voor de winst gingen. Oranje Blauw leek de wedstrijd in de grip te hebben, maar de thuisclub bleef gevaarlijk met snelle counters en goed positiespel. Uit het niets was daar toch dan weer de gelijkmaker. 2-2.
De slotfase brak aan. Kwam er nog een winnaar? Wie nu scoorde was vrijwel zeker de gelukkige.
Helaas werd dit EMS/RFC dat op 3-2 kwam en hierna ook de betere ploeg bleef. Kon Oranje Blauw dan misschien toch nog de gelijkmaker forceren? Dat lukte helaas niet meer. 3-2 was de uitslag van deze doelpuntrijke topper.
Helaas was het geluk vandaag niet aan onze zijde. Al zag het er wel naar uit dat we halverwege de 2e helft de wedstrijd in de grip hadden.
Dit konden we jammer niet vasthouden. De volgende wedstrijden meer geluk. Hier moeten we ons weer van herstellen, want de competitie gaat gewoon door. Met dit resultaat raken we achter op de koppositie, maar blijven nog wel bovenin meedoen. Als we onze resterende wedstrijden winnen lukt dit wel.
Gr Stan.