Oranje Blauw'15 4 - MBC'13 3

Op deze zonnige maar koude zondagmorgen de thuiswedstrijd tegen MBC 3 uit Maasbracht. Op papier een topper. de nr 1 tegen nr 3.
Vooraf wisten we dat we aan de bak moesten, wilden we onze ongeslagen status behouden en tevens ook de koppositie. Zou dat vandaag lukken? We zullen het zien.
In de 1e helft een gelijkopgaande wedstrijd met beide ploegen die wilden voetballen en aanvallend spel op de mat bracht. Een echte topper. Er moest dus een doelpunt vallen om de wedstrijd open te breken.
Hierin was Oranje Blauw het eerst succesvol. Uit een vrije trap van Bernard  kopte William de bal in, maar het was Roel Muijsers die het laatste tikje gaf en 1-0 scoorde. In het vervolg bleef de wedstrijd gelijk op gaan.
Voor de rust werd dan echter toch de gelijkmaker gescoord. Uit een voorzet werd de bal ingekopt. 1-1. Dit was tevens de ruststand.
In de 2e helft een feller startend MBC dat meer de aanval zocht. Maar het duel bleef steeds op en neer golven. Kansen over en weer. Echter waren het toch de gasten die op voorsprong kwamen uit een voorzet die weer werd binnengeknikt. 1-2. Nu was het alles of niets voor de thuisploeg. Er kwamen nog doelrijpe kansen vrij voor de keeper en  voor een open doel werd nog de paal geraakt. De gelijkmaker hing in de lucht, maar gescoord werd er deze wedstrijd niet meer. 1-2 is de eindstand van deze mooie beladen topper.
Vandaag helaas geen geluk aan onze zijde, maar we hebben er zeker in de slotfase nog een wedstrijd van gemaakt. Dit blijkt wel dat we tot het laatste nog kunnen knokken. Klasse. Helaas geen Hauptzagge vandaag.
We blijven met lege handen achter en de 1e nederlaag van het seizoen.
We zijn nu wel nog gedeeld koploper.
Deze instelling moeten we vast blijven houden de komende wedstrijden.
De wedstrijd van komende zondag is verplaatst, maar de volgende wedstrijd is weer op zondag 18 november. Thuiswedstrijd tegen SNA 2 uit Montfort.
Hebben we ook nog iets goed tegen te maken.
Veel succes en tot 18 november.
Gr Stan.